A pukkasztásivágy minden humanoid jellemzője. Még a félmajmok is ingerelvén lóbálják a megszerzett gyümölcsöt -vagy az egyébként édes pofi csimpik a fehérjekiegészítésül elragadott félmajombébit a  lenyomottak hordájának.

Elmerengve e kérdésen úgy érzem, mintha a két világháború utáni eszméletben újult volna meg s burjánzott el a mérhetetlenségig az emberi pukkasztásivágy. Mezőgazdasági munkásgatyó és eladdig csak melegalsóként rejtegetett white t-shirt .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tom Wolfe a Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal-ban örökérvényű lényegét ragadta meg az antiproccista autósrófolásnak.

Az első világháború után fölszabadult nők vágatták maguknak az addig csak prostituláltak szakmaijelképeként ismert bubirizurát.

 

 

 A szoknya egyre rövidebb lett, a ruhák vonalai antiszexuálisak, csak úgy lógtak a divatosan ejtett vállakról a horpatag mellkasra s lappatag farra.

Az Ötvenes Években a fogamzásgátlásra már csaknem alkalmas anyagú pesszárium elhozta a nők felszabadulását a házaséletben.

 

 

Anyósok százezrei pukkadtak meg attól, hogy menyeiknek már nem hypermangános vagy hypós vízzel kellett klisztérozniuk eseményután.

A XVIII-XIX. század fordulóján a huszároktól újított módi szerint a kunsági legények hármas varkocsba fonták hajukat, bőszítve ezzel az öregeket, akiknek öregapjai-öregapjai meg még talán őseredeti kunokként viselték úgyan.

A felvilágosodásban a polgárság volt a pukkasztás motorja - múlt századforduló művészei pedig már a polgárságot vágyták pukkasztani.

A múlt század 60-as éveire bekövetkezett a pukkasztás fluxusa. Bárki, minden különösebb eredetiséget nélkülözve követte a divatot s vallotta azt, hogy megjelenése mindenkimásétól különbözően csakiscsak a saját eszmeiségét fejezi ki.

A pukkasztásivágykiélés egyik igen kedvelt megnyilvánulása a humanoidoknál a csoportos fölvonulás, lehetőleg ingerelhető humanoidok élőhelyén vagy közegébe. Bele. Az! A jó intoleráns anyjukba! Hát! A megfelelő fölháborításhoz a pukkasztanivágyók igyekeznek pukkasztásra alkalmas jelképeket viselni.

 

Vannak pukkasztásra alkalmas és  közösségük erejét is kifejező ám egyben összekovácsoló dalaik, csasztuskáik. A kellően fölpukkadt tömeg aztán rendre visszavág -sőt!

A vélünk egyvéleményű, pukkasztásivágyú tömeg vidám, mókás társulat, míg az ellenséges-csíkossak, azok mind csürhedisznók. Ha naggyűlésünkön ingyen osztogatunk csirkesegglyukvirslit és mosóporízű műsört, akkor karitatívak is vagyunk, és a fogatlan szőrsapós nénik és hígraivottagyú bácsikák a mi megértő választói célcsoportunk. Az ellenséges párt ugyanilyen bandája ugyanazt a virslit zabálván és ingyensört vedelvén viszont ingyensörakaró büdös bagazséria.

Bizonyos kultúrkörökben annyi pukkasztó felvonulást tartanak, hogy már a kutyák, még fülök botját sem mozdítják az ilyesmire. Pl Hollandiában meglehetősen nehézkesen lehetne társadalmi figyelemelterelés céljából valami jó kis fölvonulós műbalhét összehozni -nem csak azért, mert az ipariműzöldségtermelés miatt egész évben uborkaszezon van.

1986-ban Pöccő Albert, kicsiny falunk egyetlen félhivatásos hajléktalanja minden különösebb ötlet nélkül, csak azért, mert fázott, vette föl az érettségiző jakóját a nyugadtra szakadt unokaöccsei szeretetcsomagjában talált University of Oregon feliratos csuklyás melcsifelcsire. A csuklyát pedig azért pakolta ki a zakó hátára, mert amúgy kényelmetlen volt.

1996-ban még csak-csak, kisebb pukit azért ki lehetett váltani turkabutik cuccokkal...

2006-ban viszont minimum történelmi hagyományörzőnek

kell lennie annak a pukkasztanivágyónak, aki néhány emberben legalább viszolygást akar kiváltani megjelenésével.

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) beteg (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) dezonionista_zászló (1) diáklánykategória (1) elhárítótiszt (1) entrópia (1) fogyi (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) igasságosminiszter (1) ingyensörakarózás (1) kádár_eskü (1) kisebbségvédő (1) kotta (1) közbeszerzés (1) kurucinfó (1) kútadó (1) lobby (2) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) népszaga (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) papagájgép (1) parasztházatvettünkvidéken (1) picsa (1) pinokkiózás (1) politika (1) pukkasztásivágy (1) refóm (1) reform (1) stréber (1) szociálista (1) szopjkultura (1) szótár (48) tótawériánus (1) vágykiélés (1) wehrmacht_fazon (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr88395425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása