A kamatolás szorosan összefügg a segélyezéssel. A segélyekből élő többszázezer ember élete ciklikus. Havonkint a két nagy segélynap, a kisebb segélyezések, mint pl a lakhatási támogatások és az esetisegélyezések ünnepnapjai között tengődik, keményebben , mint az imént torlódó t-betűk...

A kamatoló tekintélyes gazdag, autókkal házakkal és csicskákkal valamint kiterjedt rokonsággal rendelkező tőkeerős személy, megfelelően kikottázva s ezen izomzat kellő hájpárnákkal védve a hideg ellen... A kamatolóhoz leginkább a két segélyközi kéthetes ciklus közepén fordulnak egy kis péz'ért. A képlet az üzletág indulása idejében egyszerű volt, az egyik héten adott egy ezresért segélynapkor kettő járt vissza. Hiszen a kocsmáros is, a hitelt így véste be füzetébe: egy doboz sör után két vonás és egy feles után is két vonás.

A szociálpolitikalag támogatott építkezések (röviden szocpol' magyarul cocpolt) elterjedésével a kamatolók tőkéjüket igyekeztek az építőiparban is megforgatni, így a kamatot 150%-ra emelvén akkora adósságba hajszolták bele adósaikat, amit csak az un. cocpoltozás kereteiben törleszthettek. ( A cocpoltozásra külön szócikkben térek ki.)

A kamatolás, mint tevékenység nem titokban folyik, segédnapkor bárki láthatja, vagy a családipótlék fizetése napjain a posták mellékén a hatalmas tömeget s a csicskákat meg egynémely kamatolót is, ahogy a pénzükre várnak. Mentül nagyobb kották, annál kevésbé már csicskák ezek az emberek, a legnagyobb kottázottságúak a fénekek.

Ezek az emberek nem Magyarországon várnak a segélyre, mert nálunk nem szokás így sorba állni. Sőt, egyáltalán nem szokás sorbanállni seholsem. A segélynapokon halmazalakzatokban állnak az emberek , a férfiak inkább a családipótlék napján, mert a néphagyomány szerint a családipótlék a férfinek jár, aki a gyermekeket nemzi, míg az egyéb segélyeket inkább az asszonyok veszik föl. A nyugdíjak felvételénél is küzdelem van, de a kamatolók megkímélik a falusi elesett, már 'Pesten csöves hajléktalanba számító embereket a nyugdíj felvételéért való tülekedéstől: érvényes felhatalmazással a csicskáikkal egyenesen a postástól vetetik föl az elesett nyugdíjas nyugdíját. Itt csatlakozik az üzlet a Budapesten ingatlanozás-nak becézett üzletághoz.

Ma már a kamatolás is, mint a vonalfölötti legálisbankiágazat, éles piaciverseny közepette kiterjeszti tevékenységét a vállalkozók adósságbahajszolására. Ekkor nem az uzsorakamat megszerzése a cél, ez csupán eszköz a kétségbekergetésre, a fószerrel például autót vásároltat, ezzel, fedi a törlesztéseket, és ne tudja meg csórókám, mi lesz, ha nem tudja törleszteni az autót, ami úgyis a kamatolóé lesz, mint az adós egész vagyona, a háza (esetleg nőnemű családtagjai...). Itt tehát tulajdonképpen a célszemély totális piacikiaknázása a cél. A kamatoló legális, televízióban is reklámozott, bankitevékenységnek látszó üzelmekre mutat, hogyaszondja, a töhömö, az nem kamat, és ő szolgáltatásidíjként számolja föl a heti 150%-ot.

Gyors személyi kölcsön fedezet nélkül..A bankifelügyelet ugyan feszgette az istrángot a vonalfölötti, "legális" szolgáltatókkal, de aztán engedett...

 

 

A kamatolót minimum félik, de tisztelik is, senki nem mer egy rosszat szólni róla, még Horváth Aladár sem, aki pedig a szószólás mestere.

 

Kolompár Orbán sem  

 

Flaarika se'

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr68395885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása