hírlapíró

-ma már szépirodalomban használatos, hangulatfestésre alkalmazza, a civilben kellően moróz, humortalan és frusztrált, eszközeit mindennapi szajkómunkásságban koptatgató publicista, amikor még azt hiszi, hogy az  irodalmi stílusát (r.lat. íróeszköz) nem koptatta el a napi-pramm-prammokban, úgy véli e szó alkalmazásával Krúdy s Kosztolányi szellemiköpönyegének legalább az árnyékával ígézhet...

Ki szajkómunkás mer belegondolni abba a ténybe, hogy Kosztolányiék idejében egy ~, egy légtérben más ~kkal, egyszerre, egyidőben dolgozott kormánypárti és ellenzéki lapnak? Mondjuk a az egyik kezében az egyikoldali lap kefelevonatán korrektúrázott, a másikban telefont tartván, amibe diktálta a kis krokit a másikoldali lapba.

Merjek-e írni Mikes Lajos cukorkás zacskójáról? Hogy egyik fölfedezettje , Gelléri Andor Endre mennyire nem volt tündéri realista? Hanem éppenséggel is szemrebbenés nélkül hótreál? Az életet élvező, csajozós, kajálós piálós vidám figura.

Hírlapíró is volt Bálint György  -akit a mai magyar filozófia győzikéje le vonalas-kommunistáz. (Höhh!-a vonalasságot a pártfegyelemből mutatja ki, amit BGY tanusított, hahhá!! -mert mostan lehet a, pl "liberális" párt vonalától 1cm eltérni?)

Ha lehet elektronikusújságírók szövetsége (a tótawériánus bérbloggerek is ide sorolnak??), akkor azok között.. elektronikushírlapírók? Koptatnak azok a valóság utáni nagy járkálásban annyi PALMA-sarkot, mint Kosztolányi? (Krúdy a cipőtalpai folytonossági hiányai által a saját magabőre-sarkát-talpát is...)

 

Mije kopik egy elektronikújságírónak? A gigája a gépjéről? Leszívja a mindenhatooo ?

Kosztolányi hírlapíró tevékenységében utánajárt, mit gondol a bíró, a pincér, a pedellus, a vicéné. Máma két jeles írónk is elökörködik Esti Kornél stílbravjában -de tudja-é vajh a két nagysád, mi jár egy mai trafikosné agyában ? Vagy máma, ha nem lehet úgy írni, ahogyan Móricz írt, akkor a hírlapíró is maradhat stílbrav'?

Fogyasztok oly' elektronikusújságírót, aki live! tudósít a lakásából és ha mást nem, az asszonyt kűdi a kamerával a brékingnyúzba.

Élvezd a felszínt !-hív az agitprop pancsilavórjába kedves blogtársam bele.. és tényleg, egyébként érdemes lenne a felszín alája is nézni, mert ottan is tudna még akár érdekes dolgokat a saját kis fejéből... de mi a hír, a felszín, vagy ami alatta van. Az elektronikusújságíró is csak a felszínen borzolgat csupán? Csinál egy kis szavaztatós pancsit, az öt választási lehetőséghez csomagol egy-egy politikailag korrekt megfelelést, oszt hajsz? Már meg is van az eredmény? Miszerint? Kiszerint? Ha a "bigott katolikus"-okat elutasítom, azzal jógyerek leszek, de ha az egyébként gyakorlatilag bigott és vonalas műlibériássokat választom, akkor mégjobb?

Hiszen... a felszín ingyen (almagyarul: potyára) van... a mély meg kitérdekel...

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) beteg (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) dezonionista_zászló (1) diáklánykategória (1) elhárítótiszt (1) entrópia (1) fogyi (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) igasságosminiszter (1) ingyensörakarózás (1) kádár_eskü (1) kisebbségvédő (1) kotta (1) közbeszerzés (1) kurucinfó (1) kútadó (1) lobby (2) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) népszaga (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) papagájgép (1) parasztházatvettünkvidéken (1) picsa (1) pinokkiózás (1) politika (1) pukkasztásivágy (1) refóm (1) reform (1) stréber (1) szociálista (1) szopjkultura (1) szótár (48) tótawériánus (1) vágykiélés (1) wehrmacht_fazon (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr83395435

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Enlace Sitio web 2018.03.14. 19:06:19

Német lovag délről - sörfigyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása