magyar-magyar szótár 2008.03.25. 09:05

haza

haza

A haza, mint fogalom, majdnem úgy járt, mint a nemzet/nemzeti, a keresztény meg a nemzetikeresztény vagy az őstermelő ...

Mondjuk még a gazda, ha nem rendszergazda. Attól függ persze, mert azért a magyarpíszí annyira tud igazodni, hogy azért megnézi, kinek a szájából hallja azt, hogy ő patrióta kíván lenni (és nagyfeltűnést keltvén szívére tett kézzel énekelni a himnuszt).

Vannak ~fiak is. Namost, nem mindegy, hol ~fi az ember. Ha mondjuk egy világuralmat gyakoroló (hm.. még nem jött bele egészen...) országban, akkor ~fiságát bátran kifejezheti. Aggajthat irodaházára 9 yard hosszú nemzetizászlót.

Van egy pompás magyarpíszi -hivatkozás a gyűjteményemben, miszerint:  Édes hazánkban mért nem lehet még kisebb nemzeti zászlóval, mondjuk tenyérnyivel sem kifejezni patriotizmusunkat. Ugyanis a magyarpíszi-hivatkozás szerint egy fiatal államban igen, de egy ilyen régi, öreg országban, mint ~nk, nem. Egyem is meg a fiatal feltörekvő államot, aminek még elfogadható megnyilvánulása a patriotizmus ilyenténi kifejezése! -vigyázz bébi, hová lépsz a hurkás lábikóddal!

 

 

 

 

 

 

 

 Sok latino harcol Irakban -a szolgálatért állampolgárság jár. Vagy a többpénztáras rendszerből a csótányos-patkányos szövetségi kórház... 

 ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) beteg (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) dezonionista_zászló (1) diáklánykategória (1) elhárítótiszt (1) entrópia (1) fogyi (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) hírlapíró (1) igasságosminiszter (1) ingyensörakarózás (1) kádár_eskü (1) kisebbségvédő (1) kotta (1) közbeszerzés (1) kurucinfó (1) kútadó (1) lobby (2) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) népszaga (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) papagájgép (1) parasztházatvettünkvidéken (1) picsa (1) pinokkiózás (1) politika (1) pukkasztásivágy (1) refóm (1) reform (1) stréber (1) szociálista (1) szopjkultura (1) szótár (49) tótawériánus (1) vágykiélés (1) wehrmacht_fazon (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr29395487

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Riser v008s 2018.10.06. 12:17:02

B.U.É.K 2009!!!! - Motiváció blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása