szociálizmus -e szóba a nyílt á hang un "kommunista" vezetőktől került a XX. sz. közepén. Természetesen ezek a "kommunisták" a legmélymagyarabb módon inkább elméleti, semmint gyakorlati kommunisták voltak. 1945. februárja után titkosan, majd 1949-től nyíltan a hatalomba kerülvén luxusvillákban dőzsöltek, drága luxusbatárokkal közlekedtek, kiváltságokat élveztek, vadásztak, burzsoá ételeket faltak és burzsoá ruhákat burzsoá kozmetikumokkal kikent luxuskurvákról húzigáltak le un. ideológiai továbképzések esti murijain.  


Röviden vérnősző tolvajgazember későfeudális főurak voltak -a legkorszerűbb, marxistának nevezett filozófiától vértezvén, átlagon felüli műveltséggel -egyiküket, Rákosi Mátyást (szintén nyílt á-é hangokkal beszélő, frenetikus humorú ember volt) méltán tekinthetjük az utolsó polihisztorok egyikének.

Ahhoz, hogy valóban ~ legyen Magyarországon, baloldali, mondjuk szocialista párt szükségeltetett volna -azonban az un "kommunisták" első dolga volt a korszerű európai baloldali eszmék üldözése és képviselőik likvidálása vagy ellehetetlenítése.

Természetese a szocialistá-t, mint ma a reform szót is, amihez lehetett, hozzáillesztették, volt szocialista nagyüzem, embertípus, embereszmény, hit, párt, brigád. A társadalmi temetést, azt a büdös ergya tudatlan zsíroskenyérszagú mongolbűrkabártos nép komenyistá-nak mondta -valószínűleg az ateista poropaganda és a többfrontos antiklerikális küzdelem kiterjesztésének szellemében.

Minthogy nem volt ~ Magyarországon tartalmilag, főleg nem lehetett róla soha szavazni (a ~ lényege az volt, hogy a reformokat az emberek feje fölött, a megkérdezésük nélkül permanensen hajtották végre, szemben a mai gyakorlattal, azonban legalább az un Magyar Szocialista Munkáspárt tagjainak tájékoztatásával az egész hűbéri láncolatban, le a szocialista brigádokig. )

A hazug mesikékben, amikkel az un. "kommunisták" demagóg  módon hülyítették és illuzionálták a népet, a ~ előzte meg és készítette elő meg építette föl a kommunista társadalmat. Azt hiszem azonban, hogy az un. kommunisták legtitkosabb reménye az volt, hogy lehetőleg az unokáik sem fogják megérni a kommunizmus felépítését, mert akkor a "kommunista vezetőknek" is Zaporozseccel kellett volna járniuk és a Népboltban átvenni élelmiszerfejadagjaikat -hacsak nem a krisnatudatúak módszereit követve a tudati állapot magasságaihoz kötvén bevezették volna, hogy a legmagasabbtudatú legfőbbméltóságú kommunisták 500 SEL Mercedesek-kel közlekedhetnek az egyenlőség jegyében.


Az a fajta szelektív kritikai tompulat, ami a blogoszferiális bérmacikákat jellemzi, a "szociálizmus"-ban pl az Egyetemi Újság Tök Tomi karikatúrarovatában volt tapasztalható , 1950-51. táján.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr93390286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása