papagájgép -eredetileg tényleg gép volt, egy primitív ismétlőszerkezet, amit főleg gyermekjátékok és tréfás rémségekboltjabáli áruféleségekbe építettek. Ma a politikai ~ -ek röneszanszát éljük. A pol' ~ annak a pártnak a rizsáját ismételi sajátvéleményként, aminek szolgai nyalakodásáról úgy gondolja, karrierjét elősegítheti.  
A netizmó az újbutaság délnapjait hozta el, és a síklogika harcosai nemkevés joggal azt hihetik, hogy ha kormányzati szinten megfizetnek papagájgépeket 122 előre kifundált érv ismételgetésére, akkor majd ők is legalább egy aktivista széldzsekit kaphatnak.

Az un  szocializmus idejében egyszerű pol~ -ek voltak a funkcionáriusok, kommiszár -féle poltisztek, egyes KISZ-é s párt titkárok, újságírók. Attól függően, milyen veszélyesek voltak ezek az emberek, a szocializmusban vagy vállat rántottak rájuk az emberek vagy, mondjuk szakszervezeti bizalmi-mélységben már egyszerűen megmondták a szemükbe, hogy stréber seggnyalók.
 
Balesetszerűen előfordulhatott a szocializmusban, ami ma nem, hogy az aktuális kormány és agitprop teljes véletlenséggel beletrafált valami igazságba -ilyenkor is, aki független értelmiséginek merte nevezni magát, óvatosan fogalmazta meg egyetértését úgy, hogy a nyál kétoldalt a megfelelni igyekezésben ne csorogjon le a zakója hajtókájára. Ma azonban a stréberek már a nyálcsobogással sem törődnek a megfelelésben. Így tulajdonképpen világosan is látható, hogy kik akarnak itt, és milyen szocialista módszerekkel a nép feje fölött dönteni -és még leszólni is a butának hitt népet, hogy a NYILVÁNOSSÁG és a KÖZMEGEGYEZÉS azok a kádárizmusba visszautaló retro kifejezések lennének

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) dezonionista_zászló (1) diáklánykategória (1) entrópia (1) fogyi (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) kotta (1) közbeszerzés (1) kurucinfó (1) kútadó (1) lobby (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) parasztházatvettünkvidéken (1) picsa (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szociálista (1) szopjkultura (1) szótár (37) tótawériánus (1) vágykiélés (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr25390287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása