neofeudalizmus [újfeudalizmus] –A XX. századi magyar történet a nyílt és a burkolt feudális társadalmi formák, -állam –és berendezkedés példája.

1944-ig a nyílt, polgáriasuló feudalizmus, 1945-89 között a burkolt, álcázott [egyes társadalomszociológ’ok szerint szociálfeudális] berendezkedés jellemezte Magyarországot.

Közös vonásai : a rendiség; a származás, mint az egyéni karrier alapja; a kontraszelekció [a szociálfeudalizmusban a „mindenki egyenlő –de egyesek egyenlőbbek” –elv]. Az első szakaszban Az Állam még absztrakt fogalomként sem élt az alattvalókban. Az Állam, mint absztrakció, kb a ’60-as években jelent meg az alattvalók tudatvilágába. Az Apa –kép meghagyásával persze. Az Agitációs és Propaganda Bizottság (és szervez, az Osztály, röv APO) szervezésben Az Apa [Kádár János] az alattvalókért akár Az Állam –mal is szembeszállt. Az Állam a feudalizmus burkolt formáiban az, aki elvesz és eloszt.

Az un szocialista állam kommunikációs fogalom a ~ állam leplezésére. A ~ állam elitje, mint minden feudális elt, magasabb jólétre az adott területen együtt élő embersokaság (alattvalók) rovására egyesül, inkább informálisan (almagyarul titkosan)

 

1989-ben kezdődött meg a rendszer formai változásának folyamata. Szabó Lajos 1951-ben megfogalmazott tétele teljesült [Szabó Lajos, 1951.: „Ma a hatalom legnagyobb gondja az, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmát elveszítené.”]. Kommunikációs szinten a menedzsmentdemokraták azt a hamis bűntudatot plántálják az alattvalókba, hogy tan’képpen ők akarták ezt a velejéig romlott, korrupt ~ rendszert, ami van.

A legfőbb menedzsmentdemokrata pl tipikus ~ luxus-sportbatárból kiszállva

ostorozta a ~-t –majd visszaült és elhajtatott. És ezt a sajtószolgahadból senki nem merészelte szinte kifogásolni, még a harapvanyalóak sem.

 

 

 

 

Tipikus ~ társadalomkezelési eljárás az un bűnösrétegképzés. A menedzsmentdemokraták egyre több bűnös réteget találnak a társadalomban. Tegnap a vasutasok voltak a bűnös réteg, az orvosok, ma a kamionosok [helyesen a tehergépkocsival fuvarozók alsóbb, piaci szempontból jelentéktelenebb szegmensei…], a zsírtraktorosparasztgazdák folyamatosan.

 

neofeudalista stílusú félirodafalat beborító

olajkép   felhasználása

neofeudális agitprop kiadvány borítóján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyílt ~-ban a demokratikus intézményrendszer csak akadály, ezért a menedzsmentdemokraták kommunikációs gépezetük [bérnyalnokok, szajkómunkásság] segítségével igyekeznek rombolni azt. Kihasználják az alattvalókban élő hamis Állam-képet, fobizálják, majd látszólagos „széjjelverésével” igyekeznek demagóg [ =néphülyítés ill butítás] módon népszerűek lenni. Valójában a menedzsmendemokratáknak esze ágában nincsen pl a csinovnyikállományt csökkenteni, sőt, részvénytársaságokba szervezik ki [powered by Szetey Technika] a bürokratikus janicsárhadat az EU-s pénzek lenyúlására és a menedzsment zsebébe-termelésére. Nem is titkolják egyesüléseüket a nép javaiért, hiszen tudják, hogy az alattvalók etimológiai ismeretei… khrmm… hézagosak

 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) dezonionista_zászló (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) közbeszerzés (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) népnevelő (1) orbanizálódás (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (24) tótawériánus (1) zónijó (1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr66388761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása