Közhelyszerűen ismert, általában hangulatjavító elemként szerepel történelemórákon Mátyás király egyik adóneme, a füstadó. Muchahha, milyen érdekeset talált ki a nagyorrú! –Pedig a füstadó igazából a családi adózás őse volt: Ahány tűzhely, annyi nagyfazék. És füstadó ma is van. Hiába vezeti be valaki a gázt és fűt gázzal: a hagyományos kéményei után ugyanúgy adóznia kell. Jön a kéményseprő: „Kell-e seperni?  –Neeem? Csuhéjj –és egyébként akkor kérem a díjat, kéményenként.” A magyar ellenállása ősi és mély az adózás eránt: persze elbontja a kéményt a tető vonala alá, lecserepezi a helyét: és akkor nincs kémény. A halmozottan hátrányos helyzetű önérdekérvényesítésre képtelenek meg az ablakon vezetik ki a spórhét csövét : „Oszt szeva’!- szopsz is?” Most azonban a lopakodó közigreform belecsap a kecsapba: Bevezetik a kútadót. Annyira nem előcsócsált ez a téma, mert viszonylag kevés embert érint. A Városban a metróövezeten belül. A lényeg, hogy nemsoká elindulnak az önkormányzati tisztviselők fölmérni a kutakat. 

Kút (lakóházaknál, hétvégi, nyaralótelkeken) van ásott és fúrott. Az ásott téglával vagy betongyűrűvel bélelt. Régen, az ártézivíz-vezetékhálózatok kiépítése előtt, amikor a háztartási szennyvizek még nem mocskolták el, és nem telítették nitrátokkal, ivásra, főzésre használták. Ma kertlocsolásra.

 

Nézzük meg közelebbről a motívumokat:
A probléma egyik gyökere a szennyvíz: A szenyvízdíjat sokhelyen a felhasznált vezetéskes ivóvíz mennyisége alapaján számlázzák: Ami befolyik, az ugye ki is folyik. Csakhogy a nagyonbecsületes magyar fellázad: Ő pl kertlocsolásra is használ (klórozott, 150-250-300Ft/m3 –es vizet??) A kertművelés már eddig sem érte meg –azonban a magyar ember ravaszsága kelet-ázsiai. Ja, és a gyöpöt is locsolja.
Persze Gyurcsány, aki 77milliós luxus-sportbatárból kikélve ostorozza a feudalizmust, és céget alapított uszodája és fitnesszterme ÁFÁ-jának visszaigénylésére, valamint amortizálására , sőt, az amortizált kft-jét megvásárolta és beköltségeltette veszteségként az Rt-jébe, majd felszólal a magyarok pitiáner ravaszkodásai miatt. Vagy Kóka, aki háza építésére és fele-tulajdonlására alapított céget. Ugye, aki 5000 Ft-ot akar spórolni, az szemét ergya pitiánerbunkó, aki meg évente százmilliókat könyvel el az államkassza elől, az Üdve a reformoknak.

Valamint a legeslegravaszabb homokhátsági ember: Pest megye, Gödöllői dombság, Sülysáp-Mende vonal, a hétvégitelkek Dunakeszi határától Ceglédig tele vannak fúrottkutakkal. Pl Érden is, ahol rengeteg a lakássá avanzsált hétvégi kulipintyó. A ravasz magyarember a hidroforos fúrtkútját ráköti a háza vezetékrendszerére, azzal húzza le a WC-t pl, meg fürdik –s az önkormányzat azt tapasztalja: több folyik be a szennyvízhálózatból, mint amennyi ki a közvezetékeken.

A magyar harcolni fog a kútadó ellen –nem elégszik meg a fidesz és ZóbbáFikttó kúnyája szidásával. (
Naná, hogy nem fogja fölismerni Gyurcsányék kommunikációs céljátVastagon nagyrakással tesznek Gyurcsányék a kútadó ÖSSEZGÉRE, számukra a kommunikációs hatás a lényeg…)
Senki nem fog évi 50000-70000Ft kútadót fizetni! Inkább:
Fogja a ravasz magyar háztartásiszemetjét,
 a lejárt szavatosságú gyógyszereket, a nejlonzsákokat, amiket egyébként az utak mentén dobál ki a CSAOCASCO –matricás sárga Wartburgból meg a zóccsó kis Cuzzúkiból, most beletömi a százéves kútba, aztán a tetejére hord pár talicska földet és kéri, hogy kútját (és őt is) töröljék a listáról.

 
Dojó megoldás ez gyerekek! Mert persze a szakemberek, a gyurcsányista barinstormingolók a zónijós normákra hivatkoznak, mert hát Lissboá-tól Rigáig, Micsurintól Skaggerak-ig annyi norma van, hogy banánpempőn nevelt antal dávidi ártatlanságú bébipofi talál bármihez hivatkozást a zónijóból –vagy az ellenkezőjére is. A kútadó nagyjából egy átlagos kútra havi 5000 Ft lesz. Tíz és tízezer olyan falusi nyugdíjas van, aki nem is használ jóformán vezetékes vizet, a WC-t arra tartogatja, ha beteg lesz és majd épphogy azt a pár lépést a nyárikonyhában a budivá átalakított spájzrekesztésig megteszi… Azt a 20 liter vizet is a közkifolyóról hordják (nem értve, hogy az alapdíjba már úgyis beépítették a közkifolyók vízfelhasználását is). H9iába tagadná egy kúttulajdonos a vízkivétet a hatóságnak vélelmeznie  kell -de valójában nem ám a hatóság áll a pógár elé.. hanem az önkormányzati tisztviselő.

A kútadó, úgy ahogy van, pofonok sorozata:

-környezetvédelmi (vízminőségvédelmi) szempontból a szarnak adott nagy pofon

-pofon a fideszre rogyasztott csődszélén vergődő önkormányzatoknak

-pofon , még egy, szégyenteljes adórendszerünknek, melynek minden eleme import, és minden eleméhez van külföldi példára (
és megfelelésre) hivatkozásA legszebb az, hogy nem járhatok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy a tanácsadói dolgozatokért elosztogatott hárommilliárd (3.000.000.000.) Ft-ból legalább 5-6X6 millió Ft elment a kútadó szisztéma kidolgozásához.

Tejbetök jógyerekeket fizettek, hozzá infrastruktúra, irodák, autók : többe került az kidolgozása, mint amennyi valós haszonnal járni fog.És bármikor bekövetkezhet olyan katasztrofikus aszály, amikor ezek az ásott-és fúrt kutak jóljönnének.

Mint ahogy milyen jól jönnének a vasutak egy üzemanyagválság idején.Milyen jól jönne most egy hulladékvasat feldolgozni képes, tíz évvel ezelőtt elavultnak titulált vaskohó (ilyenekben dolgozzák föl a kínaiak a fél világ vashulladékait...). Milyen
 jól jönnének egy energiaválságban az elhamarkodottan bezárt, lehagyott bányák.

 Reformunk Üdvös Erői persze egy haszonnal nem mérnek csapást. Gyurcsányák, ha csapást mérnek, egyetlen ütéssel 2+n eredményre számíthatnak. Síklogikailag persze a netagyialapú társadalom max kettőt, ha képes megérteni. Az önkormányzatok, ha felméretik a kutat és megadóztatják, népszerűtlenek lesznek. Ha eltekintenek a felméréstől, akkor pedig a vélelmezetten beszedhető kutadó mértékével csökkentik a központi költségvetésből a támogatásukat. Mivel az önkormányzatok forráshiányosak, nem tekinthetnek el a kútadó beszedésétől. –Tehát a kurvannyáját fogják szidni a fidesznek, hiszen a vidéki önkormányzatok többsége fideszes. 


 

 

 

 

 

 

 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) blöff (1) brainstorming (1) dezonionista_zászló (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) hirig (1) ingyensörakarózás (1) közbeszerzés (1) kútadó (1) lobby (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) parasztházatvettünkvidéken (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1) szótár (29) tótawériánus (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr85389330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása