zónijó ->>a zónió nagy, a zónijó hatalmas és mindig sokkal fejlettebb, mint mi. Példát vehetnénk róla. Pl a zónijóban így és így van -bezzeg mi le vagyunk maradva, sereghajtók, utolsócsatlósok. Azelőtt a Zónijó napkeletre volt, most meg inkább Nyugatra. De lassan körbevesz bennünket: akik későbben indultak el, hamarabb célbaérnek majd, mert régi hagyományaik vannak a Zónijónak való fittyethányásban. Itt van mindjárt a Zónijó mezőgazdasága: mindigisfejlettebb volt. A Zónijó mindig meg is mondta szépen, hogy tanképpen nem kell néki a mi mezgaz gizgazunk, csak sajnálatból veszi át. 

Pl a napnyugati zónijóban most, hogy a korszerűmezőgazdaságuk megölte a talajt, és a hollandoknak már termőfőd se kell, kavicságyban tápoldatból nevelik a paradicsomnak látszó tárgyakat, meg a nyersfehér szekfűket vegyileg szinezik gyökéren át. Virágzik a biokultúra, és távoli vágyálmuk olyan élőflórás-faunás talaj, ami nálunk alapadottság.

 
Nem baj, mi akkor is le vagyunk maradva és kész, ha a szürkemarha rezisztens a kergemarhakórra, meg finomabb a magyar sertés húsa, mint a dán vizes ipari, akkor is. Mert a Zónijó az zónijó. <<

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) dezonionista_zászló (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) ingyensörakarózás (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) népnevelő (1) politika (1) reform (1) stréber (1) szopjkultura (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr100385704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása