szopjkultura -a szubkultura, tipikusan felmagyar kifejezésre rémesen alliteráló kifejezés az emberi hülyeségre, az emberek megtéveszthetőségére alapozó multikulturális bűntettek fogalma. A ~ művelői csummáig tisztában vannak azzal, hogy aljas gané pénzsóvárság vezeti őket az emberek agyának széjjelszopatásában. A XX. századi  ~ egyik legjelesebb alakja Elvis Presley menedzsere Tom Parker ezredes volt, aki pioneerje a sztárcsinálásnak. A szűkreszabott alpakka zakót és az unisex beatzenét Buddy Holly találta föl, a gombafrizurát meg nagyjából a kor szülte úgy 1959-62 között, de ez nem zavarta Brian Epsteint abban, hogy a Beatles rajongókat beszopassa spanyolviaszisztikus fölfedezéseivel. Egyébként is, a bolt neki jött be -mint ahogy nem azé a vad, aki fölhajtja, hanem aki lelövi..  


Tom Parker ezredes a kezdő Elvis-szel
A sztármesék kiagyalóinak úttörői úgy voltak vele, hogy aki beeszi a kis történeteiket, az meg is érdemli, hogy bekapja a cumit.
Image:Brian Epstein Cavern.jpg

Epstein és a Buddy Holly -zakós fiúk a Cavern-ben
A ~ akkor különböztethető el a multikultúrális 
White Noise  -ból, ha hátterében hagyományos értékeken alapuló, az általános emberi műveltség értékeit közvetítő szubkultúrális és kultúrális környezet észlelhető. A netista újsötétségben azonban már a szubkulturális értékek is egybemosódnak a ~val, meg a marketingakciókkal és a vonal alatti PR elemeivel.

 

A Milli Vanilli duó csak tátogott

Ma már a playback semmi -anno a 
Monkees angol együttes menedzserei kövér, szőrös és kopaszodó stúdiózenészekkel játszatták föl az alapokat s a "zenekar" tagjai (eredetileg egy film szereplői) a színpadon csak bohóckodtak .
Ma már a ~ a politikai életig fölhat, például a tömegek elhiszik, hogy a politikus, amit mond, az az ő zsenialitásából fakad s nem a beszédírói meg kommunikátorai agyalták össze.
 A Monkees lemezborítója: Megfigyelhetjük, mint kúszott bele a ~ba az Andy Warhol féle szubkulturális blöff

A netisztikus ~ban a blogger már le sem, ki sem megy a valóságba, hogy azt összevesse azzal, amivel beszopatják, hanem 
önkéntesen szajkózza , amiket kedvenceitől A Hálón előtalál.
 
A magyar ~ jelese a ma már amerikát felfedező Kozsó. Számtalan felfedezettje helyett gyakran inkább stúdió-énekes énekelte föl a playback-alapokat. A boldogult Apukám Világa című rádióműsorba Csiszár Jenő szopjkulturális ikonná züllött alak meghívta őket s ott live! a lány végigénekelte Kozsó akkori termék-palettáját. A fiú pedig Kozsó hangján...


Kozsó egyre inkább kinőtte hazája szopjkulturális korlátait.

 

 

 

 

 

 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) dezonionista_zászló (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) ingyensörakarózás (1) mélymagyar (1) nagypofa (1) politika (1) stréber (1) szopjkultura (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr24384565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása